SENESTE NYT

ArmA 3: Takistan Dag 5

img

Takistan dag 5
Sen eftermiddag i Takistan, USMC Recon Squad klar til at drage ud fra OP Paddington igen.

Opgaven bestod i at færdiggøre patruljen fra sidst, Syd Vest for OP Paddington, i retning mod byen Mulladost. 

Opsætningen bestod af Squad Leader, Squad Corpsman, EOD Squad Assets, LSW Team på Alpha, Rifleman Team på Bravo, Marksman Team på Charlie.

Patruljen blev i gang sat omkring 16:00 lokal tid. Første halvdel af patruljen, fik EOD nok at lave. Da der blev fundet adskillige IED’er, placeret strategisk til at ramme patruljer i området som følger ledelinjer. Heldigvis blev de opdaget i tide, og desarmeret professionelt. Da vi nærmede os Mulladost, blev der observeret flere og flere fjender. 

Med Charlie i sikring med Marksman riflen ud over byen, startede vi angrebet på byen. Der blev hurtigt ildoverlegenhed, og fjenden faldt tilbage i huse og gemte sig. Alpha blev sendt først ind for at rense bygninger. Men lige som de kom ud i det åbne, kom to usete Lette køretøjer ind i byen, den ene bevæbnet med 12,7 på ladet. Alpha smed sig, mens Bravo og Charlie kæmpede for at få fjenden nedkæmpet inden det var for sent. Da skuddene stillede af, kom meldingen. ”9-0 9-0, her er Alpha, Vi er OK, en mand ramt, men ved bevidsthed”. 

Der blev ydet Livsreddende førstehjælp på den sårede, indtil Squad Corpsman fik oprettet et SAN stade, som Alpha kunne komme til. Kun på grund af Bravo og Charlie blev denne rigtig dårlige situation, reddet fra at blive Katastrofal. Igennem byen, rensede fireteams husene for fjenden. Enkelte fjender havde gemt sig i byen. Takket være god sikring og gode soldater, Fik vi renset færdig imens Squadlead fik følgende melding:

HASTEMELDING Mistet kontrol over Bevæbnet UAV i området. Klargør til hastigt at rykke ud og lokalisere UAV. Sidste kontakt 3 km syd-vest for Mulladost. Sidste billede der er sendt fra UAV er af en samling træer, ingen GPS-data.

Squad’en rykkede i den generelle retning for at maksimere udsigt ud over området. Hurtigt blev der set en røgsøjle i en dal med træer et godt stykke væk. En plan blev hurtigt lavet for at få låst området ned! UAV blev omringet og enkelte fjender havde formået sig hen til UAV’en. Disse blev engageret så de ikke kunne få tid til at samle oplysninger eller videresende information. Inden længe havde vi fuld kontrol over området. 

Enkelte fjender prøvede at komme tæt på for at se hvad det var der brændte. Disse blev afvist med styrke, vilje og beslutsomhed. Vi fik opsamlet information og vitale dele fra UAV’en. Desværre var der fejl på bortsprængning af UAV. Så der blev beordret alternativ bortskaffelse af UAV.